Kocaeli Barış Platformu

Barış Yürüyüşçüleri Kocaeli’de

Bin 826 kilometrelik ‘Barış Yürüyüşü’ için İstanbul’dan yola çıkarak Şemdinli’ye yürüyecek olan üç kişilik ekibi Kocaeli Barış Platformu üyeleri Sabri Yalım Parkı’nda karşıladı.

12 Temmuz 2016 Saat: 10:26
Barış Yürüyüşçüleri Kocaeli’de
Barış Yürüyüşçüleri Kocaeli’de

Bin 826 kilometrelik ‘Barış Yürüyüşü’ için İstanbul’dan yola çıkarak Şemdinli’ye yürüyecek olan üç kişilik ekibi Kocaeli Barış Platformu üyeleri Sabri Yalım Parkı’nda karşıladı.

Mustafa Aksoy, Resul Kalyoncu, Vedat Çamlı isimli üç arkadaşın İstanbul’dan Şemdinli’ye başlattığı bin 826 kilometrelik ‘Barış Yürüyüşü’nün Kocaeli durağında, ekibi Kocaeli Barış Platformu üyeleri Sabri Yalım Parkı’nda karşıladı. Barış Yürüyüşçüleri’nin Kocaeli’den sonraki durakları ise Sakarya olacak.

 

90 GÜN YÜRÜYECEKLER
Konu hakkında bir açıklama yapan Kocaeli Barış Platformu sözcüsü Ömer Faruk Gergerlioğlu şunları söyledi: “Üç barış yürüyücüsü bir kaç gün önce İstanbul’dan hareket ettiler. 90 gün boyunca yürüyecekler. Davaları ve dertleri tamamen topraklara barışın hakim olması için. Türkiye’nin ve dünyanın içinde bulunduğu ortamda bu tür faaliyetlerin önemli olduğunu düşünüyorum. Yolculukta uğradıkları sorunlar var. Çadırlarıyla ve uyku tulumlarıyla yürüyen arkadaşlarımıza sadece Kocaeli’de dün müsaade edildi. Emniyet yetkililerinden, yol güzergahındaki mülki amirlerinden destekçi olmalarını istiyoruz. Bu yürüyüş tamamen barışçıl bir sivil toplum hareketidir. Sadece bir çadır açıp dinlenecekler. Bunlar üzücü durumlar. Kocaeli Valiliği buna mani olmadı. Körfez sahiline çadır açtılar. Bu uzun yolculukta onlara insani durumlar için engel olmamalarını rica ediyorum.”

 

ALIŞTIKÇA ÖLÜYORUZ

Gergerlioğlu’nun ardından konuşan Vedat Çamlı ise şunları söyledi: “Yolculuğun en büyük sebebi dünyanın barışı. Sadece insanlar için değil kediler köpekler ve kuşlar ağaçlar için yürüyoruz. Dünyada misafir olduğumuzun farkındayız. Bu sesleniş sadece bir kesime değil tüm insanlığadır. Kanların aktığı, sapkınlıkların devam ettiği bu günlerde ihtiyacımız olan barış ve sevgidir. Aynı topraklarda yaşıyoruz. Nedir bizi farklı kılan? Hepimiz insanız. Daha anlamlı bir yaşam ve dünya için ayrıştıracak tutumlara değil birleştirecek tutumlara ihtiyaç vardır. Barış yürüyüşünü Şemdinli’ye sürdürüyoruz. Öldükçe alışıyor, alıştıkça ölüyoruz. 7 Temmuz sabahı başlayan yürüyüşte slogan atılmayacaktır.”

 

BİR KESİME HİTAP ETMİYORUZ

Diğer yürüyüşçü Resul Kalyoncu ise şunları söyledi: “Hayatımızın üç ayından fedakarlık yapıyoruz. Bir insan bir insana bir dakikasını ayırmazken biz üç ayımızı barış için ayırdık. Lütfen bizleri bir tarafa bir kesime hitap ediyor gibi algılamayın. Biz herkese, dünyaya hitap ediyoruz.”

 

TÜRK, KÜRT VE LAZ KARDEŞLİĞİ

Son olarak konuşan Mustafa Aksoy, “Biz üç kişiyiz. Birimiz Kürt, birimiz Laz, birimiz Türk. Kozmopolitik şekilde yürüyoruz. Yolda yürürken Türk bayrakları görüyoruz. Bu bayrağı alıp yollardan, memurlara teslim ediyoruz. Bu ülkede yürüyenler bayrakları yerlerden topluyorlar. Bizim halk olarak bunları yapmamız gerekiyor. Birbirimizi tutmamız gerekiyor” dedi.

manşetkocaeli

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Dr. Ömer Faruk Gergerlioğlu kişisel bloğu Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız